09.03.13 Ziras debut i lp2

Da har jeg og Zira debutert i lp2, og jeg er alt i alt ganske fornøyd. Noen ting gikk dårligere enn jeg trodde, mens andre ting gikk bedre.

Her er poengsummene:

  • Fellesdekk 2 min. men skjult fører: karakter 7,5
  • Fri ved foten: 8
  • Dekk under marsj: 9
  • Innkalling fra sitt med stå: 10
  • Stå under marsj: 5
  • Fremmadsending med stå: 5
  • Apportering: 7
  • Fritt hopp over hinder med sitt: 10
  • Kontroll over hunden på avstand: 7,5
  • Helhetsinntrykk: 7

Sum poeng: 155

Premie: 2

Nummer i klassen: 9

Dommer: Teigen, Trond Morten

Mine kommentarer:

Vi kjørte på med avstandsbelønning, og fikk en skikkelig dårlig start på fellesdekken. Midt under dekken ble vi kaldt tilbake, da en hund hadde reist seg opp og forstyrret de andre så mye at dommeren ville at vi skulle begynne på nytt. Zira hadde faktisk ligget helt stille og fint, og jeg tror hun ble veldig frustrert da hun ikke fikk løpe å ta belønningen etter å ha vært så flink til å liggee rolig, til tross for at den ene hunden hadde kommet og snust henne bak. Hun begynte da å pipe etter at alle hadde kommet tilbake til hundene igjen. Vi gikk da ifra en gang til, samtidig som Zira peip og peip. Da vi kom tilbake og avsluttet øvelsen fikk jeg selvfølgelig beskjed om at hun hadde pipi mye, og at jeg fikk trekk for det. I tillegg fikk jeg trekk for å ha begynt å løse henne ut før han sa øvelsen var slutt. Jeg misforstod og trodde han mente at jeg hadde bedt henne sette seg opp før han sa ifra. Derfor ble jeg litt irritert, men latet som ingenting.

Da selve lydighetsdelen begynte var jeg sikker på at hun kom til å pipe masse, men det gjorde hun faktisk ikke. Under fri ved foten ga jeg beskjed til dommeren om at jeg hadde problemer med å løpe, og han var veldig forståelsesfull og lot meg gå i rask marsj i stedet. Hun gikk veldig bra i vendinger og i både vanlig, sakte og rask marsj. Hun ble av en eller annen grunn sittende igjen etter holdtene, men hun gikk ikke langt fram eller peip slik jeg trodde hun skulle.

Dekk under marsj gikk bra

Innkalling fra sitt med stå gikk superbra, bortsett fra at hun holdt på å ta en snartur ut av ringen for å rappe avstandsbelønninga. Heldigvis ga dommeren oss 10 likevel, siden stå-momentet var så bra.

På stå under marsj stoppet hun fint, men satte seg etterhvert. Dette overrasket meg litt, for den har jo stort sett sittet som et skudd.

Fremmadsending med stå ble knotete med at hun rotet rundt, og jeg måtte si kommandoen flere ganger og peke. Men da hun kom tilbake til meg og prøvde igjen fant hun plutselig ruta og stoppet helt flott inni. Her synes jeg dommeren var skikkelig kamerat som ikke ga oss null.

Først etter apporteringa forklarte dommeren at jeg under alle øvelsene hadde begynt å løse ut før han hadde sagt at øvelsen var ferdig. Han hadde ikke trukket for dette på de andre øvelsene, så han trakk alt på apporten. Litt synd, da jeg synes apporteringa var veldig fin. Etter dette prøvde jeg å skjerpe meg å ikke begynne å rose før han sa det var greit.

Fritt hopp over hinder var det ingenting å si på, så det ble 10.

På kontroll over hunden på avstand måtte jeg si første kommando noen ganger før hun satte seg opp.

Ang helhet så løp hun litt rundt i ringen mellom øvelsene først, antagelig fordi hun ville ha avstandsbelønninga. Derfor holdt jeg henne mye i halsbåndet mellom øvelsene. I tillegg synes nok dommeren jeg var litt tungnem ang. det at jeg fortsatte å løse ut før han sa ifra. Først etter apporteringa forklarte han det så tydelig at jeg skjønte det.

Jeg var 5 poeng unna opprykk og fikk gullmerket,og det er fornøyd med det må jeg si. Hvertfall i og med at det var debuten. Så nå må vi bare prøve videre, så går det nok etterhvert:) Dommeren var forøvrig streng med hyggelig synes jeg.

Silje

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s